DKBRCH DKCH Birkebo Black Candy’s Winner

Fotograf: Wiegården Jørgen Bak Rasmussen/Tine Luther

Den 7. maj 2004 indtraf en af de mere sjældne begivenheder. Ved at vinde sit 3. udstillingscertifikat blev Winner dansk udstillingschampion. Da brugschampionatet allerede var erhvervet blev Winner medlem af et meget eksklusivt selskab af retrievere, der både er blevet champions i udstillingsringen og på markprøve.

Dette eksklusive selskab tæller nu i alt 3 flatcoated retrievere -Winner, Winners far og en tredje.

En god familie:

Winner er ud af en helt speciel brugsmæssig stærk linie: Hans oldefar er DKBRCH Riis Ivanhoe, hans farfar er DKBRCH Albert, hans far er DKBRCH DKCH Waitformee.

“Den slags forpligter” er der nok nogle der vil sige, men det var nu først senere at tanken bed sig fast hos Anette. På et træningsseminar blev hun engang spurgt: “Hvad vil du med din hund?” Da Winner på det tidspunkt lige havde erobret sit A-prøve certifikat, svarede hun: “Han skal da være brugschampion”. Det kræver en meget stor indsats, men skal virkelig ville det. Der skal trænes mindst 2 timer 3 gange om ugen i flere år, køres rigtig mange km., betales gebyrer i stride strømme og hjemmefronten skal bakke 100% op, for det er ikke et “en-mands projekt”.

Brugschampionatet i hus 2003:

Brugschampoinatet kom i hus den 5. april 2003 og det var en stor dag. På det tidspunkt havde Winner 2 udstillingscertifikater og 1 CACIB. Nu skulle der køres målrettet efter det sidste certifikat på udstilling og det kunne blive svært nok at få, der er altid mange unge hunde på vej hele tiden og Winner var da 8 år. Men den svenske dommer på udstillingen i Stepping den 7. maj var helt vild med hans bygning og muskler, så han vandt certifikatet og blev så også udstillingschampion.

Også i aktion i jagtsæsonen:

Udover dette travle trænings/prøveliv er vi på Birkebo meget flittige i jagtsæsonen. Winner bliver brugt som både drivende og apporterende hund på mange jagter, der er faktisk glimrende stand i ham, og det giver mange sjove oplevelser.

Winner’s meriter Se Winner’s præstationer på denne side.