HOME MAIL


En Flatcoated Retriever er en glad arbejdshund, den er intelligent og elsker opgaver - en flatcoat er en hengiven ven.Vandpassion eller arbejdsglæde???

Målet med vort opdræt er at bevare flatcoaten med de brugsmæssige egenskaber i top - såvel på jagt - markprøve - udstilling - som hjemme i familien.

For at sikre os, at det er en velafbalanceret hund, der bliver brugt i avlen, arbejder vi med - træner og afprøver - vore hunde på både jagt, markprøve og udstilling, inden vi bruger dem i forbindelse med parring.

Vi har opdrættet f.eks. den mest vindende flat på markprøve 3 år i træk (1997-1999) Birkebo Black Dusoff Molly som også har Certifikat på udstilling, DKCH Birkebo Black Dusoff Dundee, DKBRCH DKCH Birkebo Black Candy's Winner, DKCH(+J) Birkebo Madowin Bobby, samt mange andre der begår sig godt.Havjagt eller alsidig apportør???

Vore hunde er baseret på 2 brugslinier:

Tarncourt - Som er blandt de bedste engelske brugslinier
Jigger - Som er de bedste danske brugslinier


Hvalpe - Tidlig prægning er meget vigtig, derfor fødes og bor hvalpene inde hos os. Når hvalpene rejser, er de menneske præget, støj vante, og har apporteret bl.a. vildt.

Vi har årligt hvalpetræf - og er altid parat med råd og vejledning.